Европейски образователни програми

Тук е мястото, където ще публикуваме информация за възможности за обучение и професионална реализация

Модератори: rado, jb, nookie_sil

jb
Site Admin
Мнения: 855
Регистриран на: 08 дек 2005 12:28

Европейски образователни програми

Мнениеот jb » 13 апр 2007 11:18

Програма "Учене през целия живот - The Lifelong Learning Programme 2007-2013

С Решение No.1720/2006/EC на Европейския парламент и на Съвета от 15 ноември 2006 г., се създава Програмата "Учене през целия живот". Тя стартира на 01 януари 2007 г. и ще продължи до 31 декември 2013 г.
Общата цел на Програмата "Учене през целия живот" е да допринесе чрез учене през целия живот за развитието на Европейската Общност като общество, основано на знания, с устойчиво икономическо развитие, с повече и по-добри работни места и по-голяма социална кохезия, като, в същото време, осигурява по-добра защита на околната среда за бъдещите поколения. Програмата цели и обмен на знания, сътрудничество и движение между системите на образование и обучение в рамките на Общността.

Програмата за учене през целия живот се създава, за да отговори на процесите на модернизация и адаптация на страните-членки на ЕС, по-специално в светлината на стратегическите цели от Лисабон, и да осигури добавена стойност за индивидуалния гражданин, който участва в проекти за мобилност и проекти за сътрудничество.

Структурата на Програмата "Учене през целия живот" е различна от тази на програмите Сократ, Леонардо да Винчи, eLearning, които я предшестват. Тя е структурирана като интегрирана програма, съставена от четири секторни програми, хоризонтална програма, насочена към различни области, както и програма в подкрепа на преподавателите, изследователите, ангажираните в процеса на европейската интеграция и работещи в основни европейски институции.

Програмата "Учене през целия живот" подкрепя дейностите, инициирани от страните-членки на ЕС, като същевременно отразява техните отговорности относно съдържанието на образователните и обучителните системи и взима под внимание тяхната културна и езикова идентичност.

Програмата "Учене през целия живот" ще продължи седем години (2007-2013). Общият бюджет на програмата за седемгодишния период възлиза на 6.970 милиона евро.

За повече информация http://hrdc.bg/files/public/General%20overview_LLP.pdf

Център за развитие на човешките ресурси

http://www.hrdc.bg/

Потребителски аватар
lukac
Чете, ама не пише
Мнения: 4
Регистриран на: 05 май 2007 08:04

Четете и се интересувайте !!!

Мнениеот lukac » 11 юни 2008 09:03

Не виждам никой да е писал нищо по тази тема след Г-н Бушняшки а това е доста жалко, възползвайте се от супер възможноститв, който Ви дава школата докато още учите...ще дойде един ден когато живота така ще ви завлачи, че дори и да искате и да Ви е интересно това, което сега Ви се предлага и не изполвате няма да можете чисто физически да смогнете на всичко за да успеете да се занимавате и с това....така, че давайте още докато сте в училище, че после не се знае каде ще му излезе края :))

skotseva
Чете, ама не пише
Мнения: 2
Регистриран на: 27 апр 2011 15:57

Re: Европейски образователни програми

Мнениеот skotseva » 08 юни 2011 20:59

От училище в момента участвам с още 19 колеги и 4 учители в проект от ЕС по програмата Коменски и аз лично съм много доволна. :) А видях в сайта на школата, че е приет проект EasyTransit. Какви са условията за него, пълни ли са вече местата и кой може да участва? Мерси предварително :)
facebook.com/pcdnicol94
прием 2011, неделна група

jb
Site Admin
Мнения: 855
Регистриран на: 08 дек 2005 12:28

Re: Европейски образователни програми

Мнениеот jb » 09 юни 2011 14:55

В EasyTransit ще участват трима колеги - експерти в областта на професионалното ориентиране и кариерно развитие.

Повече информация за други подобни младежки проекти и покани можете да намерите на адрес http://www.zafondovete.eu/tekushti-pokani/index.php след регистрация, която е напълно безплатна.


Върни се в “Възможности за обучение и работа”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 0 госта

cron