SOFIMUN 2010

Тук е мястото, където ще публикуваме информация за възможности за обучение и професионална реализация

Модератори: rado, jb, nookie_sil

mrmihnev
Чете, ама не пише
Мнения: 1
Регистриран на: 25 мар 2009 19:36

SOFIMUN 2010

Мнениеот mrmihnev » 13 юли 2010 14:01

ПРИЕМАНЕТО НА Р ТУРЦИЯ В ЕС, ПЛАН „ЕВРОПА 2020” И НАСИЛИЕТО НАД ЖУРНАЛИСТИ ЩЕ ДЕБАТИРАТ МЛАДИ ДИПЛОМАТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ В СОФИЯ

В края на юли 2010 г за трети пореден път София ще бъде домакин на мащабно международно събитие - международната конференция за ООН и ЕС за студенти и млади специалисти, SOFIMUN ( www.sofimun.org). Повече от 160 млади дипломати и специалисти от цял свят ще се съберат в българската столица, за да говорят по едни от най-актуалните теми на съвременния свят като участници в софийския международен Модел Обединени Нации – СОФИМОН (Sofia International Model United Nations – SOFIMUN).

За 7 дни между 24 и 31 юли, всеки от участниците ще влезе в ролята на истински дипломат от ООН или ЕС, предD1тавляващ една от държавите-членки на организациите в общо 6 комитета - 4 на Организацията на Обединените Нации и 2 от системата на Европейския съюз. Младите специалисти ще демонстрират своите дипломатически умения, академична подготовка и знания в Съвет за сигурност на ООН, Съвет по човешки права, Комисия за устойчиво развитие на ООН, Международен съд на ООН, както и в Съвет на министрите на ЕС и Европейския парламент.

Приемането на Р Турция в ЕС, икономическият план за развитие на ЕС „Европа 2020”, насилието над журналисти и защитници на човешки права са само част от темите. Във фокуса на младите дипломати ще бъдат още стабилността на Арабския полуостров, заплахата за световната сигурност от трафика на наркотици, нарушаването на човешките права в Уганда, климатичните промени, намаляването на бедността, правните рамки при употребата на въоръжени сили, отговорността на ЕС към африканския континент. Част от участниците в международната конференция в София ще имат възможността да се превъплътят и в ролята на журналисти от 13 световни медии в международния пресцентър на събитието, за да отразяват работата на световните организации. Събитието се подготвя от международен екип млади специалисти от Холандия, Италия, Германия, Швейцария, Хърватия, Румъния, Ливан и България. Регистрацията за конференцията е отворена за студенти и млади специалисти от България и целия свят на адрес www.sofimun.org .

Третата годишна конференция „Софийски международен Модел ООН” се осъществява от международна фондация СОФИМОН – организация, основана от млади 85ора от цял свят с цел промотиране и подкрепа на идеите на ООН и ЕС, образование и обучение на младежи в сферата на международните отношения и дипломацията, в партньорство с Ротаракт клуб София Интернешънъл, младежката програма на Ротари Интернешънъл.Фондация СОФИМОН е на адрес: www.sofimun.org

Върни се в “Възможности за обучение и работа”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron