Конкурс за младежки проект в сферата на застраховането

Тук е мястото, където ще публикуваме информация за възможности за обучение и професионална реализация

Модератори: rado, jb, nookie_sil

jb
Site Admin
Мнения: 855
Регистриран на: 08 дек 2005 12:28

Конкурс за младежки проект в сферата на застраховането

Мнениеот jb » 13 яну 2009 17:51

Конкурс за младежки проект на тема "Бонус-малус* системата в застраховката Гражданска отговорност на автомобилистите" стартира на 13 януари 2009 застрахователното дружество Интерамерикан България.

Конкурсът е част от инициативата "Как да повишим застрахователната си култура", която дружеството обяви през 2007 г. Нейната цел е повишаването на информираността на българина по отношение на едни от най-значимите сектори на икономиката ни - застраховането.

С разработки могат да се включат ученици (горен курс на обучение - 10 до 12 клас) и студенти (всички курсове на обучение) от висши учебни заведения, в които се изучават специалности, свързани със материята на застраховането и застрахователното дело. Идеята на инициаторите е, че обучаващите се в такива специалности са по-запознати с темата, но с интересни проекти могат до участват всички ученици и студенти. Форматът на проектите е по избор на авторите, а участието може да бъде както индивидуално, така и групово.

Проектите могат да включват изготвянето на предложения за дейности, мерки (без регулаторни такива), средства (търговски и нетърговски) и канали на комуникация.

Инициативата ще продължи до 10 април 2009 г. Класирането на проектите ще се проведе от 13 до 24 април 2009 г. Обявяването на победителите в конкурса и официалното им награждаване ще се проведе на заключителна пресконференция в края на април 2009 г.

Общият награден фонд на инициативата е 5 000 лв. Предвидени са четири награди - за първо място - 2 000 лв., за второ място - 1 500 лв., за трето място - 1 000 лв., две поощрителни награди от по 250 лв.

"Смятаме, че подобни инициативи, насочени към младите хора в България, са изключително необходими. Вярваме, че това е пътят за промяна на цялостната нагласа на обществото към сектора", заяви Коста Чолаков, изпълнителен директор на Интерамерикан България ЗЕАД.

Описание на проектите, които кандидатстват за наградата, се изпращат на violeta.ruseva@interamerican.bg или на пощенски адрес: Виолета Русева, Интерамерикан България ЗЕАД, бул. "Александър Стамболийски" 55, ет. 5, София 1301.

Интерамерикан България ЗЕАД е първото българско застрахователно дружество, основано с чуждестранен капитал. Дружеството започва активна дейност на местния пазар през 1999 г. Собственик на Интерамерикан България ЗЕАД е холандският финансов холдинг Eureko.

През годините на своето присъствие на българския застрахователен пазар, Интерамерикан България ЗЕАД приоритетно развива сектора на общото застраховане. Компанията предлага изключително нови за българския пазар, допълнителни асистанс услуги като "Пътна помощ" и "Домашен майстор", "Oглед на посочено от клиента място". От 1 юли 2008 г. Интерамерикан навлезе и в сектора животозастраховане. Предлаганите от компанията продукти, имат иновативни за българския пазар покрития.

------------------

*Сравнително нова за България и популярна в ЕС, системата "бонус-малус" има за цел да накаже лошите шофьори и да поощри добрите. Наказанието се прилага, когато собственикът на автомобила има виновно причинени щети през предходната година/и и се изразява в завишаване с определен процент на премията по застраховката. За сега в България има значение само дали има виновно причинени произшествия през последните 3 години. Изрядните шофьори плащат по-ниска цена на полицата, докато водачите, причинили ПТП, се разглеждат като по-рискови и съответно се застраховат срещу по-големи суми. За да бъде системата максимално ефективна, е необходимо изграждането на единна база данни за пътнотранспортните произшествия и участниците в тях.

На свое заседание на 09 януари 2009 г. КФН прие Наредба за документите и реда за съставянето им при пътнотранспортни произшествия и реда за информиране между Министерство на вътрешните работи, Комисията за финансов надзор и Информационния център към Гаранционния фонд. Наредбата е приета съвместно от министъра на вътрешните работи и Комисията за финансов надзор, като проектът бе подготвен от Междуинституционалната постоянно действащата работна група по въпросите на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Наредбата създава необходимите условия за ефективен обмен на данни, свързани с ПТП и ще позволи по-точното и ефективно определяне на индивидуални премии, в зависимост от това дали водачите са причинявали ПТП. Наредбата е публикувана на интернет страницата на КФН в раздел "Нормативна уредба" и предстои обнародването й в Държавен вестник.

Върни се в “Възможности за обучение и работа”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron